M4 Elektro AS

Tiden er inne for LED

LED åpner opp for helt nye måter å tenke belysning på. Problemene med flimring og dårlig dimming er i dag helt borte hvis du velger riktige produkter fra din elektriker.

En moderne buet vegg med trespiler og LED-striper

Med LED-lys kan du skape enestående effekter både inne og ute, privat eller i næringsbygg. Det er i tillegg rimelig og varer lenge!

Fordelene med LED er mange

Lavere strømforbruk er en kjent fordel. LED har dessuten ikke glødetråder eller andre komponenter som blir ødelagt av rystelser, så det tåler vesentlig mer. LED har ingen UV-stråler og avgir lite varme. Derfor egner det seg godt for å belyse malerier, klær og i kjøleskap. 

SG Armaturen ligger helt i front innen LED-belysning, og produktene deres kan du få hos Elkonors elektrikere over hele landet.

LED har kommet for å bli

LED-teknologien er i en rivende utvikling, derfor finnes det nå mye bedre produkter på markedet enn bare for noen år siden. I Norden er vi glade i det varme lyset vi har fått fra halogen og glødepærer. 

De siste årene har det blitt utviklet flere muligheter med LED enn halogen og glødepærer «Dim to warm» er et eksempel på dette – lyset blir varmere jo mer du dimmer. 

Nå kan vi levere produkter med fargegjengivelse RA på over 98. Forskjellen på kvalitetsprodukter fra elektriker og lamper og pærer fra andre butikker er kvaliteten på fargegjengivelse, kjøling, levetid og dimming.

Les også: Lysstyring med stemninger og automasjon 

Flimrer lyset når du dimmer?


  1. Velg LED-produkter fra anerkjente leverandører. Det finnes både gode og mindre gode produkter der ute, og dimming er en typisk test på hvorvidt du har å gjøre med et kvalitetsprodukt.
  2. Bruk elektrikeren, så får du de beste produktene, installert helt riktig.
  3. Det er store variasjoner innen LED, spesielt på fargegjengivelse. 
  4. LED-lys med en RA-indeks over 90 er anbefalt.


Hvordan velger man riktig belysning?

- Tidligere plasserte man mange downlights over hele taket. Vårt råd er å belyse flatene. Tenk på hva du ønsker å fremheve. Spotter skal lyse inn mot vegger og bilder, og dette gir lys ut i rommet igjen. Det er bedre å ha flere lyspunkter og variasjon enn ett flomlys midt i taket.

Siden LED-belysning ikke avgir varme, åpner det opp for nye muligheter. Hva med å montere ledstrips under eller over skap? LED med integrert sensor passer godt i rom du ikke bruker så ofte eller som nattbelysning. Din elektriker kan hjelpe deg med tips og råd knyttet til belysning både innendørs og utendørs. 

Tiden da LED ble forbundet med blått og kaldt lys er forbi. I dag er LED like bra som Halogen var for 10 år siden
- Vidar Kvernvold i SG Armaturen.
Taklamper lysende på kjøkken -benk og -vask

Foto: SG Armaturen

Dekorere med LED-lys?

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktig belysning for din bolig!